SAM in 2021 en verder

Beste motorliefhebbers,

Helaas wordt ook het jaar 2021 in de greep gehouden van Corona. Hierdoor hebben we momenteel 2 demo’s naar een andere datum moeten verplaatsen doordat de veiligheidregio’s beperkingen opleggen voor het organiseren van evenementen. Echter is er nog geen eenduidig besluit van de overheid met betrekking tot evenementen en opereren de afzonderlijke 25 veiligheidsregio’s individueel.

Toch proberen we als SAM zijnde, zoveel mogelijk demo’s door te laten gaan. We blijven positief en hebben goede moed dat we kunnen rijden in 2021.

Ons 7-koppig bestuur is sinds geruime tijd bezig om de organisatie op te zetten. Doordat we helaas nog niet van iedereen contactgegevens hebben, kunnen we nog niet iedereen bereiken maar we doen ons uiterste best. Ook horen we graag als er mensen zijn die mee willen helpen.

Zoals aangekondigd zullen we afscheid gaan nemen van de inschrijftafel in de ochtend en dient iedereen zich uiterlijk woensdag voor een evenement te hebben aangemeld. De gebruikelijke papieren en informatie kan dan al per mail worden toegestuurd. Deze keuze is gemaakt om drukte in de ochtend te voorkomen en de administratie met betrekking tot verzekeringen en betalingen te vereenvoudigen. Zo kan het tijdschema voor de hele dag geoptimaliseerd worden. Bovendien zijn wachtrijen niet conform de algemene Corona richtlijnen.

Foto: Sean Wierda

Inschrijvingen:

Zoals gezegd heeft de wereld nog last van Covid, echter wij als SAM organisatie doen onze uiterste best om toch zoveel mogelijk te kunnen rijden in 2021. Daarom vragen wij U om een jaarinschrijving te doen. Dit geeft een steunbetuiging aan de organisatoren van de evenementen en geeft ons een goed beeld wat en voor wie we moeten en kunnen organiseren. Om iedereen een beetje meer aan te moedigen hebben we de kosten voor alle deelnemers zoveel mogelijk proberen te beperken. Zo is de donatie en jaarinschrijfgeld verlaagd. Ook de MON geeft hierin een aanmoediging, door op een jaarinschrijving van 2021 een korting van 20 Euro te geven. Wat neerkomt op een jaarverzekering van 70 Euro. Volgend jaar zal deze overigens weer gewoon 90 Euro zijn.

De SAM wil in 2021 de leden tegemoet komen door het betaalde inschrijfgeld van evenementen die vanwege Corona geen doorgang zullen vinden te reserveren voor 2022. Dit betreft alleen het inschrijfgeld exclusief donatie en MON verzekering.

De inschrijvingen zullen binnenkort geopend worden met een verdere uitleg over de tarieven.

Foto: Kees Siroo

Endurance:

De laatste jaren waren er erg weinig Endurance evenementen. Graag zien we oude tijden herleven, waar de SAM meerdere endurance evenementen kon organiseren in een jaar en er een mooie competitie was. Daarom willen we graag een extraatje organiseren voor de Endurance rijders aan het eind van het jaar bij voldoende jaarinschrijvingen. 

In principe proberen we voor het jaar 2022 minimaal 3 Endurance evenementen op de kalender te krijgen. Waar we dan hopen op een spannende competitie en volle velden.

Zijspannen:

Ook voor de zijspannen hebben we het inschrijfgeld verlaagd, om zo meer zijspannen aan de start te krijgen.

Foto: Sean Wierda

Circuit:

De kern van de SAM ligt bij stratencircuits. Daar waar we mensen kunnen bereiken, om een historisch beeld te tonen en in contact te brengen met techniek. We weten dat stratencircuits niet de veiligheidsvoorzieningen hebben zoals bij permanente circuits. Maar bij de SAM geven we ook demonstraties en hebben we geen race op snelheid. Om toch een keer het gas wat verder open te kunnen draaien, willen we kijken naar de mogelijkheden voor een Circuitdag of een evenement op een circuit in 2022.

Kalender:

Onze huidige kalender ziet er voor 2021 als volgt uit:

Medio April                 Toelatingsdag Loenen

10 April                        Testdag Lelystad

23 + 24 Mei                 Demo + Endurance Oss

19 Juni                        Brommersprint Genemuiden (aparte inschrijving)

3 Juli                           Demo Ermelo

10 Juli                         Demo Hierden

28 + 29 Augustus          Demo + Endurance Etten-Leur

2 Oktober                    Demo Oosterwolde

We hopen in 2022 één of twee evenementen toe te kunnen voegen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Frank van de Burgt

Leo Mennen

Harry Bouwman

Noud Lourenssen

Jan van Dam

Ad Roeffen 

Wim Hendriks

1 Comment
 • John 12/04/2021

  Goededag,
  Ik heb een vraag, en kan op uw website geen email of contact vinden anders dan dit. Vandaar via deze weg.
  Heb een aantal jaren geleden gekeken bij de activiteiten van SAM in Etten-Leur, en daar heel enthousiast geworden

  Mijn wens zou zijn om een demo(s) te rijden met mijn caferacer (obv Kawasaki classic 1100 blok, foto eventueel te sturen). Mijn vraag is dan ook of er binnen de SAM een “klasse” of demo-klasse voor is. Of kan ik (na keuring enz) deze racer in een bepaalde klasse/endurance inschrijven ?
  Natuurlijk besef ik dat dit jaar veel gecanceld wordt. Maar dan ben ik in ieder geval op tijd met navraag voor volgend jaar.
  Ben heel benieuwd naar uw antwoord, en hoor graag van jullie.

  Met vriendelijke groet
  John Ackermans

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>