SAM in ijzige Fanzone SBK

ASSEN – Tijdens het WK Superbike staat de SAM al verscheidene jaren in de Fanzone van het rennerskwartier. Dat is tijdens het raceweekend vrij toegankelijk voor het publiek. Op uitnodiging van het TT-circuit exposeren we een tiental klassieke racemotoren. Dit jaar waren het er iets minder, vanwege ziekte en werkverplichtingen bij een aantal van de deelnemers. En omdat de Fanzone uiteindelijk tóch niet al op woensdagavond toegankelijk bleek. Hoe dan ook, altijd weer goed om er aanwezig te zijn. Zo ziet de raceminnende gemeenschap dat er méér is dan alleen onbetaalbare superbikes. Met wat handigheid kan wegracen ook breedtesport zijn.

Ingmar de Weerdt laat het toestromende publiek de geluiden horen van zijn Endurance-Suzuki. (Foto Carolien de Weerdt)

Wél was het een ontzettend kil weekend, waarin af en toe de ijzige hagel horizontaal voorbijkwam. Op zaterdag liet de organisatie zelfs verschillende WK-wedstrijden vervallen, nadat het was gaan sneeuwen op de startgrid.

“Het was af en toe echt verschrikkelijk koud’, vertelt SAM-bestuurslid Carolien de Weerdt. “Sommige uit Zuidoost-Azië afkomstige coureurs die deelnamen in de Supersport 300 zagen voor het eerst in hun leven sneeuw. Door de kou viel het aantal bezoekers ten opzochte van voorgaande jaren een beetje tegen. Maar in de Fanzone was het af en toe heel druk en we hebben veel langs de baan gestaan en de races waren enorm spannend!”

(Foto: Peter van Teeffelen)

Zoals voorgaande keren was Peter van Teeffelen de grootste smaakmaker van de SAM-afdeling. Niet alleen stelde hij zijn beroemde Honda RC30 tentoon, hij presenteerde ook zijn befaamde stroopwafels, voorverwarmd op zijn bakplaat. Verder had hij een stretcher meegenomen, kookspullen, een waterkoker, drie tassen met voedsel en een kacheltje, alles enigszins tegen de wensen in van de Dorna.
Peter ontfermde zich anderszijds ‘s nachts over de spullen van Bennie Streuer, die als speciale gast aanwezig was. De racekleding, helmen en het zijspan van Bennie waren veilig bij hem. En de in dunne hansopjes gehulde Acerbis-meisjes warmde hij op met uitgeleende straalkacheltjes.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>