SAM in Zuidbroek

De Oldtimer Bromfietsclub 1 op 25 stelde aan SAM kosteloos standruimte ter beschikking tijdens hun Tweewielerbeurs te Zuidbroek. Voor SAM een goede gelegenheid om zich te presenteren aan het noorden des lands, waar tenslotte vele rijders vandaan komen. Dit jaar helaas geen evenement in dit landsdeel, afgezien van één wegrace op het TT-circuit Assen, maar dat kan zomaar veranderen in 2015. Voor een demo in Harlingen op 18 mei komt weliswaar een vergunning, maar wat we missen is organiserend vermogen ter plaatse en voldoende sponsors.

Naaste buurman van de SAM was de Yamaha RD350-Club. Willem van IJzendoorn en ondergetekende danken hen voor de collegialiteit, de koffie en de koek. En de andere buren, de Heinkel scooterclub, danken we voor hun goede nabuurschap.

De SAM-stand, voordat de echte drukte losbarstte. Foto Jan AW.

De SAM-stand, voordat de echte drukte losbarstte. Foto Jan AW.

De SAM-stand was simpel, maar doelmatig. De hele dag trokken SAM-rijders en belangstellenden voorbij aan de SAM-balie. Een stuk of vijf, zes mensen besloten ter plekke om zich aan te melden voor racedemo’s in 2014. Alleen daarvoor was dit al een nuttige exercitie. Het belangrijkste echter vinden we dat we SAM weer onder de aandacht hebben kunnen brengen.

Drie racemonsters in Zuidbroek, Simon en Thijs van Houten en de nieuwe Yamaha RD350-zijspancombinatie van Gert Moes. Nieuwe aanwas voor het classic racen, zowel de twee kleine beursterroristen als het span. Foto Jan AW.

Willem van IJzendoorn heeft weer veel succes met zijn door Jörg Möller getunede Bidelot-Peugeot. Foto Gijs van Hesteren

Willem van IJzendoorn had weer veel succes met zijn door Jörg Möller (of was het Peter Müller?) getunede Bidelot-Peugeot. Foto Gijs van Hesteren

het publiek gaat de Peugeot te lijf met schuifmaat. 'Waar heb je die aluminiumvelgen weg Willem, en wat kostten die?' Willem: 'Minder dan wat ze er hier op de beurs voor vragen!' Zo komt jan splinter door de winter.

Het publiek ging de Peugeot te lijf met schuifmaat. ‘Waar heb je die aluminiumvelgen weg, Willem, en wat kostten die?’ Willem: ‘Minder dan wat ze er hier op de beurs voor vragen!’ Zo komt jan splinter door de winter. Foto Gijs van Hesteren

Tekst: Gijs van Hesteren

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>