SAM organiseerde Bacomiddag

HIERDEN – Onlangs organiseerde het SAM-bestuur een middag voor baanofficials. Wederzijdse kennismaking stond voorop, maar natuurlijk werden ook de knelpunten rondom de veiligheid goed doorgenomen. De SAM streeft naar een zo professioneel mogelijke, vaste kernploeg, die bij de demo’s kan worden aangevuld met lokale vrijwilligers. Goed nieuws voor de veiligheid: Fire First komt met een extra verpleger en een arts bij iedere demo. Daarmee loopt SAM vooruit op regelgeving die de MON pas in 2017 aan de orde stelt.

SAM-bacovergadering-aanwezige baco's van het eerste uur 055a 1024t

SAM-baco’s van het eerste uur. V.l.n.r. Theo Rosendal, Sannie Slijderink met zoon en vader Paul, Gijs, Jonneke van der Horst en Henry van der Horst.

De baco’s namen samen met het bestuur een aantal kwesties door. “Altijd meteen de rode vlag zwaaien bij een valpartij”, legde Ben Jeuring uit. “We zetten de sessie stop totdat we zeker weten dat de rijder OK is. En alsjeblieft niet sjorren aan een rijder die op de baan ligt. Direct na het geven van een rodevlagsein rukt het medisch team uit.”

Goed nieuws: bij iedere demo is naast de bekende EHBO’ers voortaan een gekwalificeerde verpleger en een trauma-arts aanwezig.

Racedemo Zeewolde

Rob Barbillon is de ‘aanstichter’ van het idee voor een racedemo te Zeewolde. Samen met hoofdsponsor Johan Hofland is het plan tot wasdom gekomen. Hofland heeft een motorzaak in Zeewolde en zijn werkplaats is een verzamelpunt voor motorfans in de omgeving.

SAM-bacovergadering-Zeewoldeteam 017s 1024t

Het Zeewoldeteam. Thomas Barbillon, Roderick van Scherpenzeel, Daan Jongeling, Robin Rovers, Johan Hofland, Rob Barbillon.

Het team wedstrijdleiders is weer op peil gebracht. Harry Vlek is toegetreden. Hij heeft veel werk verricht als technisch official bij de KNMV, onder andere bij dragraces, pocketbikes en wegraces.

SAM-bacovergadering-wedstrijdleiders team 030u 1024t

Ben Jeuring (links): “Vanaf dit jaar bij elke demo een arts in het EHBO-team.” Naast hem de andere SAM-wedstrijdleiders. V.l.n.r. Harry Vlek, Willem van IJzendoorn, Berend Roke.

“We moeten vooral het publiek goed afschermen”, legde Tonnie van de Bunte uit. “Centraliseren op het circuit, dubbele dranghekken waar nodig en vooral voldoende afstand tussen circuit en publiek.” Het veiligheidsrijdersteam bestaat nu uit vier vaste personen, die er allemaal veel zin in hebben. “Jullie taak is het tempo laag te houden bij de eerste ronden van de trainingen en verder ben je de ogen van de wedstrijdleiding. Als er iets voorvalt op het circuit rijd je naar er naartoe. Je stuurt publiek weg van gevaarlijke plaatsen, en fotografen die altijd weer opduiken op dat soort locaties.”

Voorrijdersteam 172030a 1024t

Het voorrijdersteam. V.l.n.r. Ronald Straatman, Tonnie van de Bunte, Gijs van Hesteren, Ingmar de Weerdt.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>