SAM tussen modern geweld bij Pitstopdag en Fanzone

NIEUWLEUSEN/Assen – Begin deze maand beleefde de SAM een geslaagde Geluids- en Toelatingsdag bij Star Twin te Loenen. Nog veel beter bezocht was de Pitstopdag van Ten Kate Motoren in Nieuwleusen. SAM exposeerde er een aantal klassieke racers. “Dit was de tweede keer dat we erbij waren”, legde organisator Tonnie van de Bunte na afloop uit. “We vielen zeer in de smaak bij publiek en Ten Kate. Dankzij het mooie weer was het de hele dag druk. Wie wilde kon zijn motor op de testbank zetten. De Kreidler van SAM-bestuurslid Martin Snijder leverde 9,5 PK. De omstanders vonden het prachtig, tussen al het zware viertaktgeweld door. De uitnodiging voor 2017 hebben we al binnen!”

20160417_170955a - 1500 t

De Rumaracers grepen de kans aan en lieten zich in de Superbikepaddock fotograferen, samen met Yamaha-superbiketopper Alex Lowes.

Fanzone Superbikepaddock

Minder dan een week later bevonden de SAM’ers zich opnieuw tussen de hightechmachines van het heden. Op uitnodiging van het TT-circuit verzorgden de  SAM en de HMV een presentatie van wegracemotoren, tijdens het World SBK-weekend. De oudste van de pakweg dertig machines was van 1937 en de nieuwste van 1987. Dankzij de koffieautomaat van Gert Moes was de SAM-stand drie dagen lang het trefpunt voor een eindeloze stoet geïnteresseerde raceliefhebbers. Vele rijders en teamleden van de Superbike- en Supersportteams namen een kijkje en zelfs de hoge heren van de DORNA waren onder de indruk van de klassiekers.

20160417_160716a 1500t

Veel belangstelling voor de motoren, vooral als ze gestart werden.

20160417_110725a 1500t

Droog oefenen voor de eerste demo in Hierden. V.l.n.r. de tweetakthelden Leen de Heer, Dick Bartels, Erwin Moes.

20160417_101035a - 1500 t

Natuurlijk waren Janny en Gerry Hemsens van de partij bij de Pitwalk. En een vreemd figuur op de achtergrond.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>