Septembervakantie verzet voor SAM

Op het evenementenfront is het nu even wat rustiger. Des te meer tijd is er om aandacht te schenken aan al de zaken er omheen. Een week of wat geleden plaatste Andrea Bekkema een reactie in het SAM-gastenboek. Een mooi verhaal, dat we graag opnemen in de SAM-nieuwspagina’s. SAM-coureurs verzetten bergen om maar mee te kunnen doen. Ja, wij vinden dat logisch, maar lees mee hoe een nieuwkomer ermee omging.

Na drie seizoenen verslaafd aan SAM-demo’s

In 2013 is m’n vriendje JELLE BEKKEMA (rijdersnummr 724) begonnen te demo-racen bij jullie cluppie. In ‘t begin zei ik dat ik zeker ‘zo af-en-toe’ wel mee wilde gaan. In 2013 reed ie maar één keer mee, Elburg. Spannend, want ja: wat ging de Suz doen?? Hoe zou ie het zelf vinden… Helaas viel ie toen uit en heeft daarna geen demo meer mee kunnen rijden. Mede omdat wij elk jaar de maand september op vakantie gaan, en laat er in die maand nou net elk weekend ergens een demo zijn! Afijn, sleutelen aan z’n motor en op naar seizoen 2014!

SAM Racedemo Hierden 2015 © SAM/www.festinalente.nl, Inge van Hesteren

Jelle Bekkema tijdens racedemo Hierden, mei 2015.

Dat jaar ging het al iets beter, hij heeft Hierden, Dalfsen en Elburg gereden, en weer was ik van de partij. Wat een gezelligheid in de paddock met al die gelijkgestemde mannen en gelukkig ook wat vrouwen! En weer was september onze vakantiemaand. Dus na Elburg was het voor m’n vriendje alweer afgelopen. Die winter bedacht ie om een sleurhutje om te gaan bouwen (afgekeken van anderen uiteraard!). Fiets erin en wij konden een dagje eerder richting de demo’s. Want ja, ook ik had de smaak te pakken! En ja hoor, slopen, verbouwen, inbouwen, verven, de hut werd een feit!

In Mei 2015 was Hierden weer de eerste demo. Hutje gevuld, en voor ‘t eerst een nachtje slapen op het ‘tijdelijke kampeerterrein’ van Hierden. Seizoen 2015 was begonnen!

Na Hierden volgden Zwolle en Elst (waar we ook de 3-uurs-gezelligheid meepikten en wat resulteerde in de zin van vriendje: “Daar wil ik wel eens met Wesley (onze zoon) mee meerijden!” Inmiddels is ie al aan ‘t klussen met een Yamaha, die daarvoor gebruikt moet gaan worden. Helaas werd Elburg afgezegd, vriendje baalde flink! Maar veiligheid gaat voor alles natuurlijk… Voordeel was wél dat we een dag eerder op vakantie konden, want JA, de vakantie is vanaf dit jaar ook omgezet. “Er zijn teveel demo’s in september, die wil ik niet missen,” aldus vriendje!

Na de vakantie was Itterbeck aan de beurt, en alweer een topweekend! Twee dagen rijplezier en gezelligheid. In september werd ook Raalte niet gereden, wel hebben we Aalsmeer en Oosterwolde meegepikt, toen was voor ons het racedemo-plezier voorbij!

Conclusie: vriendje en ik, we hebben beiden ons plekkie gevonden bij jullie S.A.M.’mers. Dus 2016 zullen we zeker weer van de partij zijn! Hierbij willen we jullie een fijne (sleutel)winter toewensen en tot 2016!

Hartelijke groet, ANDREA en JELLE BEKKEMA

jhbekkema@hotmail.com

2 Comments
  • Jan Brasjen 04/11/2015

    Hallo super mooi verhaal ik zie jullie mijn 250 loopt nu als een tierelier blij toe en tot 20016 ik ben bijna alle races wel van de partij veel plezier met jullie sleurhut Mvg Jan

    Reply Replies
  • Gerry Hemsens 04/11/2015

    leuk verhaal , en zeker tot 2016 😉

    Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>