Sfeervolle avond onder ideale omstandigheden

Sfeervolle avond onder ideale omstandigheden

Geplaatst op 11 september 2012

3E80A234F2FFE10D1A22F3E08F39DB41Persbericht HIBRA

‘3 Uur van Aalsmeer’ uniek motorsportspektakel

Aalsmeer, 10 september 2012 .De tweede editie van de 3 Uur van Aalsmeer heeft een prachtig motorsportspektakel opgeleverd. Onder ideale weersomstandigheden hebben rijders en publiek kunnen genieten van een uniek evenement zonder incidenten.

Na de succesvolle eerste editie in 2011 heeft Stichting HiBRA, in samenwerking met de SAM, ook dit jaar op zaterdagavond de 3 Uur van Aalsmeer georganiseerd. Een langeafstandsdemo in de avonduren. Uniek in Nederland en dat leverde ook dit jaar erg veel belangstelling op onder deelnemers en publiek. Met liefst 36 deelnemende teams was ook het maximaal aantal deelnemers bereikt. Veel belangstelling uiteraard ook voor de maar liefst 7 deelnemende teams uit Aalsmeer en Uithoorn.

2F6AC392AABFA4FCBC194BBCC0AD2C10

Foto: M & M Fotografie / Martijn Bouterse

Klassieke Le Mans start

Met een klassieke Le Mans start ging het volledige veld om half acht onder grote publieke belangstelling in de avondzon van start. Na de eerste rijderswissels en tankstops viel rond half negen de schemering in en draaiden de motoren hun rondes op het stratencircuit met de verlichting aan. De invallende duisternis leverde een fascinerend gezicht op van de felle koplampen tegen een langzamerhand zwart wordende hemel.

Na drie uur rijden viel de finishvlag om half elf voor het team Stefan Meyer en Wim Hendrix die op hun Honda VF1000R uit 1985 naar een prachtige eerste plaats reden. De Ducati Pantah 500SL (1982) werd door Gerry Hemsens en Geert Klaassens naar een eervolle tweede plaats gereden. Bert Vonderman en Daan Keizer completeerden het podium met een derde plaats op de 6 cylinder Honda CBX1000 uit 1978. Van de lokale deelnemers waren Jaap Eikelenboom en Paul de Bruijn de snelsten. De Harris Kawasaki (1984) van Team Motoport Uithoorn werd door hun naar een keurige zesde plaats gereden.

Een trotse Stefan Meyer: “Hier kan iedereen meedoen, met een supermachine, maar ook , net als wij, met een motor van een paar centen die je gewoon goed prepareert! En in de pits en de paddock zie je alleen maar gezichten met een glimlach van oor tot oor, wat een fun!”

Video’s, foto’s en het laatste nieuws staan op www.hibra-aalsmeer.nl

En een SAM-verslag vind je hier.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>