De rijdersvergadering 2008: verslag

De rijdersvergadering 2008: verslag

Geplaatst op 6 december 2008

In het Wapen van Ameide bespraken rijders en bestuur van SAM Motorsport het afgelopen motorjaar en de plannen voor 2009.

Sinds twee jaar werkt het SAM-bestuur op een nieuwe manier. De ‘oude’ SAM was hoofdzakelijk een overlegorgaan voor de aangesloten clubs. Intussen is de SAM méér geworden en veranderd in een stichting die zelfstandig evenementen organiseert. Deze evenementen zijn onder te verdelen in drie verschillende soorten: SAM-wegraces onder KNMV-vlag, racedemo’s voor historische motoren en circuitdagen met vrij rijden.

 

 

De rijders in de zaal

Het bestuur had zich ten doel gesteld dit binnen drie jaar op de rails te zetten. Deze drie jaren zijn nu bijna om. Er waren tegenslagen, maar het bestuur heeft het gevoel dat het op de goede weg is en dat het door moet gaan.

Plannen 2009

Voor de demorijders:
De Demo Vlagtwedde is gepland op 8 augustus. Ook komt er op Tweede Pinksterdag een demo bij Emmen.
Daarnaast overweegt SAM een nieuwe formule te bedenken, die HMV en CRT niet beconcurreert.

Voor KNMV-startbewijshouders:
Het circuit van Eemshaven is niet meer beschikbaar. Misschien kan SAM een klasse invullen tijdens ONK Hengelo. Dat evenement vervangt Eemshaven in de racekalender; het zal dus plaatsvinden in het lange Hemelvaartweekend.
In de Ducaticlubrace wil SAM een eigen klassement, in één klasse, bijvoorbeeld in de Euroclassics.
Na overleg met de rijders wil SAM ook werken aan een extra racedag voor SAM-rijders, clubleden van diverse clubs en met een groter aantal klassen. Dat moet plaatsvinden op een nog nader te bepalen circuit.
Volledig verslag.

GvH

Mark Reuvekamp, winnaar SAM-Motorsport Cup 2008

Mark Reuvekamp, winnaar SAM Cup

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>