Waterballet Spaarnwoude

Waterballet Spaarnwoude

Geplaatst op 17 mei 2008

Demo SAM, CRT

Vroeg opstaan! Het is zaterdag 17 mei, je kijkt naar buiten: regen, regen en nog eens regen. Dit kan niet doorgaan, denk je dan, met de gladheid van het vorige jaar nog in het hoofd. Even bellen en controleren of ik gelijk heb, maar nee. Het gaat gewoon door: omdat er altijd na regen zonneschijn komt en ook nu weer in Spaarnwoude.De dag begon met regen, eerst even inschrijven, je motor laten controleren tijdens de technische keuring, sticker er op en klaar was je. De dag race demo dag met de SAM specialklasse van de Laverda Club als toevoeging kon beginnen.

De mannen van de 250 klasse hadden corvee. Flink balen, met strobalen in de regen, maar zoals gewoonlijk hebben zij de klus weer geklaard, dat gold overigens ook voor alle overige officials van SAM en CRT.

De opkomst was heel behoorlijk en nadat we de meeste regen gehad hadden, leek het droog te worden voor de rest van de dag en konden we starten.

Dit bleek iets te voorbarig, want toen de trainingen begonnen toch weer een beetje regen. De doorgewinterde CRT rijders liggen niet wakker van zo’n natte baan, maar er reden nu ook mannen voor het eerst op het circuit, en dan ook nog regen! Al met al was de baan perfect en kon er behoorlijk doorgereden worden.

Het bleek dat een natte Spaarnwoude baan voor een groot deel tussen de oren zit, ik bedoel hier mee dat ondanks de natheid er voldoende grip was om toch stevig door te kunnen rijden. Ja, en dat is voor sommige rijders het probleem. Wat ik op Spaarnwoude kon zien is dat er veel rijders juist nu genieten van die regen op de baan, en nu hun specialiteit in de regen rijden uit de kast konden halen.

Alle gebruikelijke klassen kwamen die dag aan de start: begonnen werd dit keer met de Zijspanklasse, gevolgd door de 500 cc, de 50 cc, 250cc, SAM Laverda Special klasse, 125 cc, oldtimers en tot slot de 350 cc klasse.

De mooie dag eindigde zonder incidenten, en na twee heerlijk gereden manches konden we ons opmaken voor de beker finale. Het woord was aan Stanley, om de bekers uit te reiken in het restaurant; hij had ook nu weer een mooi verhaal en er was de viering van het 80-jarige CRT-lid Chris Staal.

Omdat ik mijn Laverda niet startklaar had en ik toch koste wat koste op Spaarnwoude wilde rijden, reed ik met de SOBW-brommer Yamaha TZR van mijn dochter. Ik won ook nog zomaar een beker en dus bleek maar weer eens, dat om regelmatig te rijden het dus niet altijd hard hoeft te gaan.

Evert Welvaart was natuurlijk aanwezig met zijn SAM-familie, bedankt. Baco’s en ieder die zich heeft ingezet, bedankt. Marnix van der Schalk heeft de rijders en de zaken voor de Laverda club geregeld, bedankt.

Al met al was het een mooie dag daar in Spaarnwoude, veel publiek, een beetje regen en een mooie race baan.

Henk Geesink.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>