Rijders en machines SAM tot 750 cc

Rijders en machines SAM tot 750 cc

Geplaatst op 2 mei 2008

Yaenx

Een interessante nieuwe motor in het veld was onder meer de Yaenx van Huub Hendrix, een eigenbouwracer op basis van een Yamaha TT600-blok. Huub heeft hieromheen een klassiek geïnspireerde superlichte racer gebouwd. Nico Bakker bouwde hiervoor het frame. De Yaenx reed tot nu toe voornamelijk mee bij de Ducati Clubraces en af en toe bij Duitse circuitdagen. Sinds de racecommissie van de Ducaticlub Nederland de klassenindeling heeft gewijzigd zijn de Ducati Clubraces racetechnisch minder aantrekkelijk geworden voor relatief laagvermogende eencilinders. Huub vond deze door SAM georganiseerde stratenrace daarom een welkome aanvulling op het jaarprogramma. Aanvankelijk vond hij dat het stratencircuit nogal wat gewenning vereiste, maar na een drietal sessies ging hij zich er steeds beter thuisvoelen. Het verloop van de dag en de sfeer in het rennerskwartier deden hem aan het einde van de dag opmerken, dat hij in tegenstelling tot wat hij aan het begin stelde, toch graag een volgende keer terug zou willen komen.
SAM-wedstrijden Eemshaven 2008

Huub Hendrix met Yaenx en Daniël van Dienst met Aprilia in het parc fermé.

Cagiva Super Single 

Gert Meerman viel weer op met zijn Cagiva Super Single Project. Een prachtig afgewerkte combinatie van een Yamaha 660 motorblok met een Cagiva Mito rjiwielgedeelte. Hij reed er ook niet langzaam mee, ondanks wat afstelprobleempjes die nog even snel moesten worden verholpen in het rennerskwartier.

SAM-wedstrijden Eemshaven 2008

Folan

Pieter Huiting had een Laverda Folan meegebracht, een interessante combinatie van een Laverdachassis met het blok van een Zweedse grasbaanracer. Deze V-twin is uiterst krachtig, maar Pieter had er regelmatig problemen mee. Hij wist er desondanks de beste trainingstijd mee neer te zetten. In de wedstrijd moest hij uiteindelijk afhaken. Ontstekingsproblemen waren vermoedelijk de oorzaak, maar het wisselen van bougies en bobines bracht niet de oplossing.

SAM-wedstrijden Eemshaven 2008

Peter Huiting, tot het laatst aan het werk bij zijn Folan, maar het mocht niet baten.

Yamaha Supermono

Ron Hand had twee van zijn Yamaha-racers meegenomen. Hiermee haalde hij in de jaren negentig vele podia in het ONK Supermonoklasse. Hij was nog niets verleerd van zijn racetalent. De motoren zagen er uit als om door een ringetje te halen, waarmee ook weer bewezen is dat goede voorbereiding telt.

SAM-wedstrijden Eemshaven 2008

SAM-wedstrijden Eemshaven 2008

Ron en George Hand.

Foto’s Inge van Hesteren
GvH
No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>