Star Twin Cup toegevoegd aan SAM-kampioenschap 2018

LOENEN – Degenen die al wat langer meelopen bij de SAM herinneren zich waarschijnlijk nog de Veluwecup, een deelcompetitie met een drietal racedemo’s op en rond de Veluwe. In 2018 komt dit terug, onder een nieuwe naam: de Star Twin Cup. Tonnie van de Bunte, voormalig SAM-bestuurslid en nog altijd de organisator van de demo in Hierden, heeft zich bijzonder ingespannen om dit mogelijk te maken.

De drie demo’s die meetellen voor de cup zijn die van Hierden (5 mei), Ermelo (9 juni) en Oosterwolde (6 oktober). De sponsor van deze cup is Kees van der Starre van Star Twin Motors in het Gelderse Loenen. Kees, zelf een regelmatig coureur in endurances en demo’s bij de SAM, zegt hierover: “Ach, we moeten allemaal ons steentje bijdragen aan een goed motorseizoen!”

Bij iedere demo van de Cup stelt Star Twin een beker beschikbaar voor de meest regelmatige tijd van de dag. Aan het einde van het motorseizoen is er een beker voor de kampioen in elke inhoudsklasse. Als bonus stelt Star Twin de veiligheidsvoorrijder een splinternieuwe, hypermoderne Ducati ter beschikking. Als SAM’ers zijn we er blij mee natuurlijk.

Natuurlijk tellen de drie evenementen van de Star Twin Cup óók mee voor het SAM/kampioenschap 2018!

Kees van der Starre, hier tijdens de Toelatings- en Geluidsdag 2017: “Steentje bijdragen.”

Tekst en foto: Gijs van Hesteren

4 Comments
 • Ad Roeffen 19/01/2018

  Dit soort initiatieven kunnen we allemaal goed gebruiken. Top.
  Nu nog kijken wie deze trofee gaat bemachtigen 🙂

  Reply Replies
 • Eric Neeskens 11/01/2018

  Ik vind het een geweldig “steentje” dat Kees hier bijdraagt. Hulde!

  Reply Replies
 • Frank Elberse 10/01/2018

  Mooi initiatief van Star Twin complimenten hiervoor.

  Reply Replies
 • jan van zuuk 09/01/2018

  Geweldig Kees.

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>