Training-dag Lelystad 2021

Op 10 April was het dan zover. De Motoren mochten weer gestart worden en het was de dag dat we onze eerste rondjes konden maken. De weersvoorspellingen waren allerminst gunstig voor Nederland, maar regen bleef ons lang bespaard.

De opkomst in Lelystad was groot en doordat veel mensen alleen waren gekomen, hebben we maar weining mensen teleur hoeven te stellen. Helaas was er door de huidige Corona situatie een beperking van 100 personen op het terrein van het Midland Circuit. Het is fijn dat wel elkaar op deze manier zo goed mogelijk hebben kunnen helpen.

Er werd gereden in 5 groepen, waarvan de 125, 250 & 350cc waren samengevoegd en ook de 500, 750cc samen met de endurance motoren. Verder hadden we een zijspan groep en 2 groepen EVO-rijders. Gelukkig heeft iedereen ondanks de buien in de tweede helft van de middag toch voldoende rondjes kunnen draaien op de dag.

Ondanks de vele vrolijke gezichten, werd een deel van de dag overschaduwd door een zware valpartij tussen twee rijders, waarvan er een was overgebracht naar het ziekenhuis. Naar omstandigheden maakt hij het goed.

In deze situaties zijn we blij, dat we bij de SAM altijd kiezen voor zeker en er naast de verplichte ehbo’ers ook een medici aanwezig is op de circuits. Het herinnerd ons aan de gevaren die motorsport met zich mee brengt en dat een voorval in een klein hoekje kan zitten.

Toch kijken we met een positief gevoel terug op de trainingsdag, waar we veel mensen hebben mogen ontvangen. Waar we als een van de weinige organisaties toch hebben kunnen rijden. En waar we veel jaarinschrijvers hebben mogen begroeten, die daarmee de SAM enorm steunen. Ook hebben we geleerd als bestuur van ons eerste evenement. We hebben tips en commentaar ontvangen waar we echt iets mee willen doen. We hopen dan ook dat de rijder ons steeds weer  weet te vinden.

Het volgende evenement laat helaas nog even op zich wachten. Door de wat tegenvallende corona cijfers heeft Stichting Wegrace Oss, helaas moeten besluiten om het evenement in Oss uit te stellen. Er wordt druk gezocht naar een alternatieve datum in 2021. Het eerst volgende evenement zal plaats vinden in Ermelo op 3 Juli, gevolgd door Hierden op 10 Juli. We Hopen jullie dan in grote getalen weer te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

(de foto’s bij dit bericht zijn verzorgd door H Mannes, waarvoor dank)

1 Comment
 • Harrie van Erp 07/05/2021

  Komt goed.
  Ik hoop wel dat er een datum voor Oss gevonden wordt.
  Tot de volgende.

  Groeten Harrie

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>