Uitslagen Racedemo Hierden

Geplaatst op 7 mei 2013

4 mei 2013, SAM-racedemo Hierden.Foto Inge van Hesteren.Tijdwaarneming

Het was in Hierden, dat SAM voor het eerst werkte met de recent aangeschafte, eigen tijdwaarnemingsapparatuur. Vorig jaar werd deze nog gehuurd van de SBO-organisatie. Steeds meer rijders maken intussen gebruik van een transponder. Voor zover zij er zelf niet al een hadden gekocht of gehuurd, konden zij er ter plaatse een huren. Gedurende de winter heeft het SAM-softwareteam, bestaande uit Harry Zikke Althof en Willem Terpstra, hard gewerkt aan een goed computerprogramma. Dat moest in staat  zijn om direct na de laatste sessie in één minuut en volautomatisch de metingen te verwerken en de regelmatigheid te berekenen. Uiteindelijk is dat allemaal gelukt, maar de eerste demo was wel de vuurproef.

De ene minuut en de 70%

Harry, die deze dag deelnam in twee demoklassen, bracht alle overblijvende vrije tijd door in de tijdwaarnemingscaravan en ook Willem moest nog tijdens de wedstrijden aan de bak. Om een lang verhaal kort te houden: er kwam een einduitslag, maar er waren wel enkele issues, zoals dat heet. Eén ervan was dat rondetijden onder de één minuut niet werden geregistreerd. Een andere dat daardoor sommigen niet in de einduitslag voorkwamen, omdat zij niet leken te hebben voldaan aan de 70%-norm voor verreden ronden achter de snelste rijder. Daar hoort schrijver dezes vermoedelijk ook bij. Een en ander is nu achteraf niet meer te herstellen, maar we weten hoe het kwam en de volgende keer zal het beter gaan.

Online publicatie

Een andere zaak die in studie is: het publiceren van de ronderesultaten. We vragen ons af of we de rondetijden online moeten plaatsen, want het gaat bij ons om regelmatigheidsdemo’s, niet om wegraces. Dat laatste willen we dan ook absoluut niet aanmoedigen. Misschien moeten we pas online bij MyLaps publiceren, als we dat kunnen doen op basis van de regelmatigheidsverschillen per ronde.

Maar even heel praktisch: Het MyLaps-programma kan alle resulaten per transponder uploaden naar de server van MyLaps. Echter, dit is nog niet ingericht omdat er in principe geen internetverbinding beschikbaar is in de startcaravan. Al deze zaken bestuderen we nu dus. Wel zijn we van plan om gedurende de dag zelf op de tijdwaarnemingscaravan printouts van de rijresultaten te bevestigen. Zoals Harry ons al zei: “Hierden was nog een beetje een testsituatie, waardoor de resultaten niet direct gepresenteerd konden worden.”

Uitslagen Hierden

Voor de goede orde: de erebekers zijn op de zaterdagavond allemaal al uitgereikt aan degenen die aanwezig waren bij de prijsuitreiking. Een eeuwenoud gebruik, gebaseerd op de gedachte: “Wie een beker wil, moet er op willen wachten”. Was nummer drie bijvoorbeeld niet aanwezig, dan ging de trofee naar nummer vier.

Dan nu de uitslagen. Bij volgende edities zullen deze logischerwijs uitgebreider zijn dan nu.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>