Up-date project van rijder Hans reuvers

Update CB250 project.

Ben inmiddels begonnen met aanpassingen aan het frame te maken, wil het frame wat steviger maken en heb daarvoor de gepunt-laste naden van het frame geheel doorgelast, ik denk (hoop) dat het frame hier stijver van wordt.

Daarna tegen de holle frame buizen van het frame een plaat gelast zodat het een soort vierkante pijp wordt, waardoor de achter brug wat stijver wordt.

Verder  links en rechts wat verstevigingen ingelast. Ook de kroonplaat onder handen genomen, heb de bevestiging voor het stuur eraf geslepen, en wat uitsteeksels verwijderd zodat het er als een mooie strakke plaat  uitziet.

De standaard voorvorkpoten van de CB250 zijn 33 mm, wil deze vervangen door voorvorkpoten van een CB 500, die zijn 35 mm en stijver. En de vorksprong van de CB500 kroonplaat is kleiner wat voor andere rijeigenschappen zorgt, stuurt wat minder nauwkeurig maar je wint stabiliteit. Daarvoor moest de stuurpen van de cb 250 er uit gehaald worden i.v.m. schroefdraadhoogte, en die pen is vervolgens in de onderplaat van het 500 balhoofd gelast.

Om straks de kuip te kunnen bevestigen met een gewei is er een steun aangebracht op het balhoofd.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>