Vooruitblik op september

SAM-nazomernieuws

Geen wedstrijdverslagen deze keer. Zomerpauze. Pas in september komen er weer evenementen van de SAM. Dit keer daarom aandacht voor de meest recente ontwikkelingen bij de stichting.

Het bestuur van de SAM is opnieuw uitgebreid. Martin Snijder moet vanwege werk en gezondheid een stapje terug doen, maar gelukkig treden Franz Heemeijer en Tonnie van de Bunte toe als algemeen bestuurslid. Zij hebben zich al geruime tijd volop ingezet voor de SAM. Het bestuur bestaat nu uit vijf personen, wat de slagkracht voor de resterende drie evenementen van dit jaar aanmerkelijk zal vergroten.

Aandelen

Het nieuwe bestuur maakt werk van de belofte die voor de zomer gedaan was omtrent de uitgifte van aandelen. Er is tijdens de vakantietijd eerst goed nagedacht over de voorwaarden. De aandelen zijn bedoeld voor het bevorderen van de motorsport in het algemeen en het verder ontwikkelen van de evenementen van de SAM in het bijzonder. Verscheidene mensen hebben er op voorhand al een besteld. Ze zijn nu in de coupures 50, 100 en 150 euro te bestellen via de website. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Training endurance Dodewaard

Nieuws over de racedemo te Dodewaard (9 september): in combinatie met de coureurs van de Youngtimerklasse verrijden de enduranceteams daar tijdens de demodag enkele trainingssessies. Het stratencircuit is aantrekkelijk voor de deelnemers en er is een rennerskwartier met uitzicht op het water. De enduranceteams krijgen in de ochtend een baanverkenning van 15 á 20 minuten en in de middag twee manches van dezelfde tijdsduur. Deelname 30 euro per team. Komt daar nog iets bij? Als je nog geen donateur bent per persoon een eenmalige donateursbijdrage van 10 euro en de kosten van een dagverzekering. Voor de organisatie zou het fijn zijn dat je je team even aanmeldt via sam.wedstrijdsecretariaat@gmail.com.

Nieuwe datum Etten-Leur

In de vorige aflevering van het bondsblad meldden we dat de racedemo te Etten-Leur ‘definitief’ zou plaatsvinden op 17 september. Omdat een andere organisatie deze zelfde datum een demo organiseert, is het evenement twee weken opgeschoven. Op zaterdagavond 30 september de Drie Uren van Etten-Leur en een dag later de reguliere racedemo. Dit jaar dus maar één endurance bij de SAM.

Arie de Man en Corné van Ginneken leggen de komende weken de laatste hand aan het organiseren van het evenement in Etten-Leur. Arie: “Alle betrokken partijen, de gemeente inbegrepen, zijn van plan er een mooi demoweekend van te maken. Vanuit de lokale gemeenschap bereiken ons al veel positieve geluiden.”

Om met je enduranceteam in te schrijven, klik hier.

Endurance in 2018

Het bestuur werkt aan een uitgebreider enduranceprogramma in 2018, én aan een langeafstandswedstrijd op een vast circuit. Tonnie van de Bunte: “Als we op Assen of Zandvoort rijden zullen de kosten wel iets hoger zijn dan bij een demo op een stratenbaan. Waarschijnlijk gaan we in drie klassen rijden. We zijn nu aan het praten met diverse partijen. Zodra we meer weten maken we het bekend.”

Alle actuele info: www.sammotorsport.nl

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>