Winnaars BOTN-endurance verdienden bekers op basis zaterdagsessie

Update: de uitslagen van de zondag zijn bekend.

ASSEN – Dan bén je in de kathedraal van de motorsport, dan héb je de beste regelmatigheidsberekening op basis van de mooiste software en dan nóg gaat het fout. Sommige oplettende websitebezoekers zal het al zijn opgevallen: de uitslag van de SAM-endurance tijdens de Battle of the Nations was gebaseerd op de rondetijden van de 25 minuten van de zaterdagsessie. Wat is er gebeurd? De officials van het TT-circuit hebben niet de juiste gegevens gebruikt. Zelfs op Assen kan het misgaan.

De mensen die zondagavond gehuldigd zijn als winnaars stonden dus op het podium dankzij hun prestaties tijdens de natte training op zaterdag. Daar is niets mis mee, maar de winnaars van de zondagwedstrijd zijn hiermee nog helemaal niet bekend! De verantwoordelijke TT-officials zijn op herfstvakantie en daardoor kan het nog een week of twee duren voordat we de juiste uitslag hebben.

Dit brengt het kampioenschap in een lastig parket. De bekers worden namelijk met naam en toenaam ter beschikking gesteld door de M.O.N. en die namen waren in verband met de productietijd eigenlijk gisteren al nodig.

Wat nu? Het bestuur heeft het volgende bedacht. Men laat het BOTN-evenement niet meetellen voor het kampioenschap. Het ging toch al niet om een volwaardige drie uren. Voordeel is dat de bekers alsnog op tijd besteld worden. Wel wordt de zaterdagsessie uitgeroepen tot een op zichzelf staande wedstrijd: ‘de Natte Sprintendurance van Assen’. De winnaars behouden hun podiumplaats en bekers, zie de uitslagenpagina. De zondagwedstrijd krijgt zijn eigen einduitslag. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de kampioenshuldiging op 5 november en dan zullen zij hun trofeeën in ontvangst kunnen nemen.

Het bestuur hoopt dat iedereen zich in deze werkwijze kan vinden.

GvH-IvH

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>