Workshop Uitlaatgeluid bij Motortoer

4 maart

AMSTERDAM – Dankzij de medewerking van Ted Haanappel organiseert de SAM voor haar donateurs en coureurs op 4 maart aanstaande een technische workshop. Leden van andere clubs zijn ook welkom. De workshop is gratis, maar een kleine of grote donatie stellen we op prijs. Daarmee kunnen we Ted z’n onkosten bestrijden.

Met de Moto Guzzi V50. Drie Uren van Elst 2016. Foto: Inge van Hesteren

Ted rijdt al jarenlang bij de SAM, meestal in de endurancedemo’s. Dat doet hij met zijn Moto Guzzi V50. Het is waarschijnlijk de snelste V50 ter wereld. Normaal gesproken levert zo’n machientje een PK of 35, maar Ted perst er pakweg 61 betrouwbare paardekrachten uit. Omdat teammaat Ynke Piersma en Ted een aardig stukje kunnen sturen zie je de Guzzi vaak vooraan in het veld. Horen doe je hen nauwelijks, want als geen ander weet Ted hoe je een motor hard kan laten gaan zonder herrie. Daarom wijdt hij zijn technische workshop aan het thema ‘Uitlaatgeluid’.

“Teveel mensen denken dat lawaai gelijk staat aan vermogen. Het is eigenlijk vrij simpel. Gezien de grotere nadruk die de vergunningverleners en de motorbond gaan leggen op geluidsproductie heeft iedereen er baat bij om na te denken over zijn uitlaatsysteem.”

Regelmatig in de prijzen met de Motortoer-Guzzi. Hier met co-rijdster Ynke Piersma.
Ted: “Dit is de laatste versie uit 2017.”
Foto: Ted Haanappel.

Plaats en tijd

De workshop zal plaatsvinden in de motorzaak van Ted: Motortoer te Amsterdam.

“Als er genoeg tijd is breiden we de workshop uit met ontluchtingssystemen en moderne ontstekingen. Het lijkt me handig dat alle bezoekers een stoel meenemen, want daar heb ik er niet zo veel van.”

Datum en tijd: zondag 4 maart, vanaf 12.00 uur.
Plaats: Motortoer, Jarmuiden 10, 1046 AD Amsterdam.

De Moto Guzzi van Ted krijgt als eerste in 2014 een gele SAM-Toelatingsticker opgeplakt, ter plaatse bij Motortoer, Amsterdam.
Foto: Inge van Hesteren

3 Comments
 • Ard Verhoef April 13, 2018

  Is dit nog doorgegaan?
  Ik las dit natuurlijk te laat maar heb er verder ook niets meer over gelezen..
  Lijkt mij erg interessant te zijn geweest!

  Reply Replies
  • Redactie Gijs van Hesteren April 13, 2018

   Jazeker is deze workshop doorgegaan. We hebben er uitgebreid over geschreven op deze website van de SAM. Binnenkort een groot artikel in Het Motorrijwiel.
   Groet, Gijs

   Reply Replies
 • Jos Reubsaet February 5, 2018

  Geweldig goed, zo’n workshop. Eindelijk een positief bericht uit de motorwereld. Komt het imago van de motorrijder ten goede. Bravo.

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>