Zon, regen en weer zon op Circuit Park Zandvoort

ZAC- en SAM-wegraces Zandvoort 5 mei 2015

ZANDVOORT – Het is rond 10 uur als wij in het rennerskwartier van Zandvoort arriveren. Overal staan motoren en er heerst een relaxte sfeer. De ZAC organiseert hier vandaag een wedstrijddag, waaraan ook een zestal rijders van de SAM meedoet.

Tekst en Foto’s: SAM/Ben Looijen

In de ochtend worden de trainingen verreden. Op een zonovergoten circuit draaien de heren en dames coureurs hun rondjes. Helaas trekt er rond het middaguur een bui over het circuit. Het mooie stroeve asfalt van Zandvoort verandert in een spiegelgladde (ijs)baan. De meeste rijders nemen gas terug en komen veilig de pits in. Zo bleven valpartijen, op een enkel schuivertje na, gelukkig beperkt.

IMG_1069-1024t

Otte Schakel met Laverda SF750.

Politiek

Ook ex-coureur Peter Politiek jr. was aanwezig. Hij nam deel aan vele kampioenschappen, waaronder het ONK, het IDM en het EK. Op 17-jarige leeftijd startte hij met een 250cc-wildcard in de Dutch TT.Tijdens een meerjarig verblijf in de Verenigde Staten werd  hij tot tweemaal toe kampioen in het AHRMA American Vintage Racing Championship.

Peter liet zijn vader de ideale racelijnen van Zandvoort zien. Nadat Peter gestopt was met racen ging zijn vader, tot dan toe monteur van Peter, het racewereldje missen. Inmiddels 70 jaar oud, besloot hij om zelf te gaan racen. Een prachtig gezicht, vader en zoon die samen over het circuit gingen.

IMG_1064-1024t   IMG_1086-1024t

Links: zoon Peter Politiek. rechts: vader Peter Politiek.

Eigen tempo

Mede door de harde zeewind droogde de baan gelukkig op. Het programma kon worden vervolgd.  Het werd een heerlijke middag met ontspannen motorsport. Ieder rijdt zijn eigen tempo en beleeft plezier. De ZAC en de SAM kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

Reacties na afloop

Gerrit Bekker: “Ik moet op deze ‘standaard’ Yamaha R1 heel hard werken om de bochten een beetje knap door te komen. Ik verlies daar eigenlijk te veel tijd.”

IMG_1137-1024t

Gerrit Bekker met Yamaha R1.

Media

Video Gerrit Bekker

Uitslagen

SAM 2

SAM 3

SAM 1

Foto’s

IMG_1023-1024t

IMG_1046-1024t

IMG_1050-1024t

IMG_1121-1024t

 

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>