Zonnige GP van Dodewaard

DODEWAARD – Op 10 september verreed men de GP van Dodewaard, op het circuit De Bonegraaf. Door iedereen geliefd vanwege het goede asfalt, de afwisseling in snelle en langzame bochten en vanaf dit jaar het prachtige rennerskwartier, met plaatsen aan het water zonder meerprijs.

dodewaard-roos-de-bruijn-mitzi-francken-en-elise-kuipers-504a-1250t

Drie bakkenistes op het podium in Dodewaard. V.l.n.r. Roos de Bruijn, Mitzi Francken en Elise Wassink. Voor Roos was het de eerste maal dat ze deelnam aan een motorwedstrijd, bij haar vader Onno in het bakje nog wel. “Het had wat mij betreft wel wat sneller gemogen, hoor”, zei ze na afloop. “Nou, nou, eerst maar voorzichtig beginnen”, vond Onno.

De opkomst was zonder meer heel goed te noemen. Het nog steeds ongelooflijk mooie nazomerweer werkte er ongetwijfeld aan mee. Ditmaal niet zoals de twee voorgaande jaren een paddock op de wielerbaan, aan de overkant van de doorgaande weg. Het rennerskwartier was opnieuw ingericht, meer tegen het circuit aan. Langs het water nog wel! En dat zonder meerprijs.

Eén valpartij deze zaterdag. Het leek ernstig, maar uiteindelijk was het: ‘rijder OK’. In alle klassen reed men snel maar correct. De aanwezigheid van de ‘oud-GP-coureur Takeshi Yamada’ maakte het spektakel af, met drie ereronden in de zijspanbak van Ilse de Haas. “Ik was knap zenuwachtig”, zei Yamada. “Ik heb nooit eerder als bakkenist in zo’n combinatie gereden.”

Takeshi Yamada was drie jaar geleden vanuit Japan met zijn Triumph (!) dwars door Siberië naar Europa gereden. In de winter keert hij terug naar zijn vaderland om geld te verdienen. ’s Zomers is hij in ons werelddeel.

Na afloop was men het eens: het was een heel mooie demodag geweest.

dodewaard-207a-takeshi-yamada-en-ilse-de-haas-1250t

Takeshi Yamada onderweg met Ilse de Haas. 

organisatie-en-vrijwilligers-dodewaard-173a-1250t

Eensgezind: de organisatie en de vrijwilligers van de demo in Dodewaard.

takeshi-yamada-en-ilse-de-haas-dodewaard-354a-1250t

Takeshi Yamada en Ilse de Haas op de foto, samen met één van de onmisbare mensen die een racedemo mogelijk maakt (links).

dodewaard-water-niet-aan-te-slepen-429a-1250t

Een dorstige middag. Het water was niet aan te slepen.

 

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>